POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine www.modnisvet.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje SPLETNA TRGOVINA, Bojan Bukovnik s.p., Trboje 87, 4000 Kranj, davčna številka 22139010 (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije pod številko 316-13-02869-2020/2 z dnem 27.07.2020, matična številka  8685266000, podjetje ni zavezanec za DDV.  Direktor in lastnik podjetja je Bojan Bukovnik, Trboje 87, 4000 Kranj.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Blago v spletni trgovini lahko nakupujete 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami oziroma osebami, starejšimi od 15 let. Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oziroma do odprodaje zalog. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo 22% DDV (davek na dodano vrednost), razen če je izrecno napisano drugače. Spletna cena velja pri nakupu v spletni trgovini. Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spreminjajo, brez predhodnega obvestila. Cene veljajo pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik ponudil kupcu rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v tistem trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Informacije o načinih in stroških dostave se nahajajo na zavihku  Dostava in stroški dostave

Informacije v zvezi s postopkom nakupa in možnostmi plačila se nahajajo na zavihku Postopek nakupa in možnosti plačila

Informacije v zvezi z vračilom blaga se nahajajo na zavihku Vračilo Vračilo blaga

Informacije v zvezi z uveljavljanjem stvarne napake se nahajajo na zavihku Stvarna napaka

Informacije o varovanju osebnih podatkov in o piškotkih se nahajajo na zavihku Politika zasebnosti

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije razumeti zgolj kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja SPLETNA TRGOVINA, Bojan Bukovnik s.p., Trboje 87, 4000 Kranj, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja SPLETNA TRGOVINA, Bojan Bukovnik s.p., Trboje 87, 4000 Kranj in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja SPLETNA TRGOVINA, Bojan Bukovnik s.p., Trboje 87, 4000 Kranj. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina www.modnisvet.si v lastništvu podjetja SPLETNA TRGOVINA, Bojan Bukovnik s.p., Trboje 87, 4000 Kranj ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.